Kardemummainen raparperitorttu:
Pohja:
100g margariinia
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
2 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl venhäjauhoja
1 dl perunajauhoja
Päälle:
n. 500g raparperia
tilkka vettä
n. 1 dl hyytelösokeria
Kuorrutus:
50g margariinia
1 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
2 dl kaurahiutaleita
Vatkaa margariini ja sokeria vaahdoksi. Lisää munat voimaakkaasti vatkaten vaahdon joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoja ja kermaa. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle pyöreä leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 175C puoli tuntia.
Pilko raparperit paloiksi. Laita kattilaan tilkka vettä ja raparperit. Kuumenna raparpereja hitaasti kiehumispisteeseen, jotta raparperit pehmenevät. Hauduta 10 minuuttia. Lisää sitten hyytelösokeri ja anna seoksen kuplahtaa muutaman kerran.
Sulata kuorrutuksen rasva, lisää sokeria, vaniljasokeri ja kaurahiutaleet. Sekoita kuorrutus tasaiseksi.
Ota paistunut pohja uunista. Lisää päälle raparperit ja kuorrutus. Paista vielä puoli tuntia 175C. Nauti vaniljakastikkeen kera :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti