19. syyskuuta 2010

Syksyn omenapiirakka

Puut notkuu omeinoita, joten päätin leipoa omenapiirakan :) Kokeilin tällä kertaa tälläistä ohjetta, johon tuli täytteeseen tuorejuustoa ja rahkaa.

Omenapiirakka:

Pohja:
125 g margariinia
1 dl tomusokeria
3 dl venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmunan keltuainen

Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk rahkaa
1 kananmuna
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
0,75 dl sokeria
3-4 omenaa

Kuorrute:
0,75 dl sokeria
1 tl kanelia
75g margariinia

Nypi margariini ja kuivat aineet sekaisin. Lisää joukkoon keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan.

Sekoita tuorejuusto, rahka, kananmuna, sokerit ja perunajauhot keskenään. Viipaloi omenat puolen sentin lohkoiksi. Levitä täyte pohjan päälle ja omenasiivut täytteen päälle, mutta älä paina omenoita täytteeseen.

Sekoita margariinista, sokerista ja kanelista kuorrute ja ripottele se omenoiden päälle. Paista uunin keskiosassa 180 C asteessa n. 35 minuuttia.










4 kommenttia:

  1. Kotimaisista omenoista?
    Ihanan näköistä:) niin punaiset kuoret!
    Oli varmasti herkkua:)

    VastaaPoista
  2. Kyllä, tein kotimaisista omenoista äidin omenapuusta :) Lajiketta en nyt muista.. Oli todella hyvää!

    VastaaPoista
  3. Hyvää oli, vaikka hätäisesti laitoin omenat alle ja muun täytteen päälle!

    VastaaPoista
  4. Varmasti! Tuskin makua pahensi :) Jos laittaa omenat päälle, niin näyttää ehkä nätimmältä, mutta sekin asia on tietysti aina katsojan silmässä!

    VastaaPoista