19. kesäkuuta 2010

Lasagne

Lasagnen tekeminen vaatii hieman enemmän aikaa ja vaivaa, joten se sopii hyvin viikonloppuruuaksi. Ajattelin pitkään, että lasagnen tekeminen on liian vaikeaa, enkä yrittänyt tehdä sitä itse. Muutama kuukausi sitten päätin kuitenkin kokeilla! Lasagne onnistui hyvin, eikä sen tekeminen loppujen lopuksi ollut niin vaikeaa, vaikka vei jonkin verran aikaa. Nyt olen tehnyt lasagnea muutaman kerran ja eikä siihen enää tuhraannu loputtomasti aikaa, joten harjoitus tekee mestarin! Juustokastikkeen reseptiä täytyy vielä hioa. Olen kokeillut muutamia eri juustoja ja eri määriä maitoa, mutta en ole vielä päätynyt mihinkään lopulliseen ratkaisuun. Sitä voi toki tehdä oman maun mukaan.. :)

Lasagne:

12 täysjyvälasagnelevyä

Jauhelihakastike:
400g jauhelijaa
1-2 sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyrettä
1-2 tl paprikajauhetta
1 lihaliemikuutio
1 rkl oreganoa
mustapippuria rouhittuna

Juustokastike:
50 g margariinia
½ dl vehnäjauhoja
6-8 dl maitoa
200-250g juustoraastetta (säästä vähän lasagnen päälle)
ripaus jauhettua muskottipähkinää

Lasagnen tekemiseen kannattaa varata aikaa noin 30-45 minuuttia, niin voi tehdä ainakin rauhassa, jos tekee ensimmäistä kertaa.

Ruskista jauheliha, kuutioitu sipuli ja valkosipuli. Lisää tomaattimurska ja -pyre sekä mausteet. Anna hautua pannussa noin. 15 minuuttia.

Sulata kattilassa margariini, lisää vehnäjauhot ja kiehauta. Lisää vähitellen maitoa kokoajan sekoittaen. Lisää muskottipähkinä ja juustoraastetta pikkuhiljaa, jolloin näet kastikkeen paksuuden. Ensimmäisellä kerran käytin mozzarellaraastetta ja lasagnesta tuli todella mehevä. Seuraavilla kerroilla käytin emmentalraastetta ja siitä tuli aika hyvä. Tällä kertaa kokeilin pizzajuustoraastetta, mutta en välttämättä suosittele sitä. Lopputulos oli kyllä hyvä, mutta tekovaiheessa hieman epäilytti, kun juustokastike oli aika juoksevaa. Joten ehkä emmentalraaste on paras tähän lasagneen.

Voitele uunivuoka. Laita pohjalle kerros lasagnelevyjä. Lisää päälle ensin jauhelihakastiketta ja sitten juustokastiketta. Laita sitten taas uusi kerros lasagnelevyjä ja kastikkeita. Jatka, kunnes jauhelihakastike on loppu. Päällimmäiseksi tulee vielä lasagnelevyjä, vähän juustokastiketta ja juustoraastetta.

Paista lasagnea 175C noin 45 minuuttia. Nosta lasagne uunista ja anna vetäytyä 15 min ennen syömistä.

2 kommenttia:

  1. jippii, juuri mietin että tekisiin ensiviikolla lasagnea ja kappas kummaa täältähän löytyi maistuva ohje. nam (:

    -Jenni

    VastaaPoista