24. joulukuuta 2010

Konjakkihiekkakakku

Konjakkihiekkakakku:

200 g margariinia

2 ½ dl sokeria
3 kananmunaa
2 rkl konjakkia
2 tl vaniljasokeria
2 ½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vuoan voiteluun:
rasvaa 
gluteenittomia korppujauhoja

Kuorrutus:

2 rkl sokeria
50 g voita
4 dl tomusokeria
½ dl kuohukermaa


Vaahdota sokeri ja voi. Lisää voimakkaasti vatkaten munat. Mausta taikina konjakilla ja vaniljasokerilla. Siivilöi perunajauhot ja leivinjauhe taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 C noin tunti.

Jäähdytä ja kumoa kakku. Ruskista sokeri teräskattilassa (ensin sokeri sulaa, sitten ruskistuu ja sitten palaa..) Ota kattila pois liedeltä ja anna rasvan sulaa joukkoon. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää kerma. Kiehauta seos kokoajan kierrevatkaimella sekoittaen. Lisää tomusokeri ja sekoita hyvin. Kaada kuorrutus kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti