20. joulukuuta 2010

Kinuskinen vadelmajuustokakku

Olen pitkään katsellut Kinuskikissan ihania leipomuksia ja lauantain juhliin päätin sitten leipoa kinuskisen juustokakun. Kiilteen kakun päälle tein oman ohjeen mukaan, mutta juustotäytteeseen otin ohjeen Kinuskikissan blogista. Pohjan tein gluteenittomista digestiveistä.



















Kinuskinen vadelmajuustokakku:


Pohja:
75 g margariinia
200 g gluteenittomia kauradigestivejä
Sulata rasva ja murskaa keksit hienoksi muruksi. Sekoita keskenään. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksipohja vuokaan.


















Juustotäyte:

4 dl kuohukermaa
3 ½ dl fariinisokeria
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
tilkka vettä
n. 3 dl vadelmia

Valmista ensin kinuskikastike, mielellään jo päivää ennen kakun tekoa, jotta se ehtii jäähtyä kunnolla. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna samalla kokoajan sekoittaen ja anna kiehahtaa kerran. Anna kinuskin jäähtyä täysin.

Vatkaa kinuski kuohkeaksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Sekoita sitten kinuskikastike ja kermatuorejuustovaahto sekaisin. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita liivate täytteeseen.



















Lusikoi täytettä vuokaan pohjan päälle. Laita kahteen väliin vadelmia ja kerros täytettä päällimäiseksi. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vuorokaudeksi.



































Kiille:
n. 2 dl vadelmia
2 rkl tummaa mehua
2 dl vettä
3 liivatelehteä

Survo vadelmat tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon mehu ja vesi. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja kiehauta sitten tilkka vettä kuumaksi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita liivate kiilteeseen ja kaada seos hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vielä muutama tunti ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti