22. joulukuuta 2010

Kinkkusarvet

Leivoin poikaystävän valmistujaiskahveille voileipäkakun ja kääretortun lisäksi kinkkusarvia, kun en ollut tehnyt niitä aikoihin. Ohjeesta tulee 16 sarvea.

Kinkkusarvet:
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää voita

Täyte:
n. 100 g kinkkua

Voiteluun:
kananmunaa
Pinnalle:
juustoraastetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää joukkoon loput jauhot sekä pehmeä voi. Anna taikinan kohota n. 15 minuuttia.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli osista pyöreät levyt. Jaa takinalevyt kahdeksaan yhtäsuuren kolmioon ja täytä kolmio kuutioiksi leikatuilla kinkuilla. Kierrä sarviksi ja nosta pellille saumapuoli alaspäin. Kohota sarvia vielä noin puoli tuntia.





































Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele pinnalle vähän juustoraastetta. Paista uunin keskiosassa 200C asteessa 12-15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Toimii. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Vois itsekin taas tehdä näitä, tuoreena ne maistuvat parhaimmilta!

      Poista