8. joulukuuta 2010

Texmex-kesäkurpitsavuoka

Olin selaillessani törmännyt tähän ohjeeseen useammassakin ruokablogissa ja resepti näytti herkulliselta, joten päätin kokeilla. Kokeilu oli onnistunut, sillä ruoka oli helppo tehdä ja maistui erittäin hyvältä :)

Texmex-kesäkurpisavuoka:

1 kesäkurpitsa (n. 400 g)
5 pientä perunaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
400 g nauta-sikajauhelihaa
1 pss texmex-mausteseosta
1 prk tomaattimurskaa
150 g emmentaljuustoraastetta
















Pese ja viipaloi kesäkurpitsa. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna myös sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista pannulla sipulit ja jauheliha kypsiksi. Lisää pannulle mausteseos ja tomaattimurska. Anna kastikkeen hautua noin 5 minuuttia.

Voitele uunivuoka ja lado sinne vuorotellen kesäkurpitsa- ja perunaviipaleita, jauhelihakastiketta ja juustoraastetta. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi kastiketta ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti