Gluteeniton pulla (9 kpl):
1,25 dl maitoa
½ dl sokeria
1 kananmuna
½ tl suolaa
1 tl kardemummaa
½ pss kuivahiivaa
1 tl psylliumjauhetta
3 dl glut. jauhoseosta
50 g voita
Voiteluun:
kananmunaa
Pinnalle:
raesokeria
Lisää kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja psyllium ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää sokeri, suola ja kardemumma sekä kananmuna. Lisää vähitellen jauhoja ja lopuksi sulatettu rasva. Anna taikinan kohota rauhassa ja leivo siitä sitten pikkupullia. Kohota pullia vielä pellilläkin. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200C asteessa n. 15-20 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
Minäpä yritän,jos onnistuisi.Kutsun naapurin
VastaaPoistakahville.Pulla ei ole onnistunut ennen,mutta
kääretortusta tulee mahtava.
Tätä ohjetta aion tänään kokeilla, mutta kuivahiivan tilalla käytän tuorehiivaa. Kerron sitten kuinka kävi. ;)
VastaaPoistaKiva! :) Varmasti toimii tuorehiivallakin - uskoisin näin.
PoistaNoniin, pullat leivottu ja pelti on jo tyhjä. :D Meillä kävi siis tänään vieras, jolla gluteeniton ruokavalio. Laskiaispullia tein ja kolme kappaletta meni samoin tein ja hyviltä maistuivat. Loput pakkasin täyttämättöminä vieraalle kotiin viemisiksi. Kyllä oli hyvä ohje - kiitos. Aion seuraavaksi kokeilla korvapuusteja samasta taikinasta. =)
PoistaTosi kiva kuulla :)
Poista