24. joulukuuta 2010

Gluteeniton pulla

Leivottiin äidin kanssa jouluaattoaamuna siskolleni gluteenitonta pullaa. Gluteenitonta pullaa ollaan yritetty tehdä vaikka millä ohjeella, mutta tällä ohjeella se lopulta onnistui toivotulla tavalla :)

Gluteeniton pulla (9 kpl):

1,25 dl maitoa
½ dl sokeria
1 kananmuna
½ tl suolaa
1 tl kaardemummaa
½ pss kuivahiivaa
1 tl psylliumjauhetta
3 dl glut. jauhoseosta
50 g margariinia

Voiteluun:
kananmunaa

Pinnalle:
raesokeria

Lisää kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja psyllium ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää sokeri, suola ja kardemumma sekä kananmuna. Lisää vähitellen jauhoja ja lopuksi sulatettu rasva. Anna taikinan kohota rauhassa ja leivo siitä sitten pikkupullia. Kohota pullia vielä pellilläkin. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200C asteessa n. 15-20 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

5 kommenttia:

  1. Minäpä yritän,jos onnistuisi.Kutsun naapurin
    kahville.Pulla ei ole onnistunut ennen,mutta
    kääretortusta tulee mahtava.

    VastaaPoista
  2. Tätä ohjetta aion tänään kokeilla, mutta kuivahiivan tilalla käytän tuorehiivaa. Kerron sitten kuinka kävi. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! :) Varmasti toimii tuorehiivallakin - uskoisin näin.

      Poista
    2. Noniin, pullat leivottu ja pelti on jo tyhjä. :D Meillä kävi siis tänään vieras, jolla gluteeniton ruokavalio. Laskiaispullia tein ja kolme kappaletta meni samoin tein ja hyviltä maistuivat. Loput pakkasin täyttämättöminä vieraalle kotiin viemisiksi. Kyllä oli hyvä ohje - kiitos. Aion seuraavaksi kokeilla korvapuusteja samasta taikinasta. =)

      Poista