23. marraskuuta 2010

Kinkkuvoileipäkakut

Isänpäivänä ahkeroitiin ensimmäistä kertaa voileipäkakkujen parissa. Tämä helppo ja nopea ohje on kulkeunut monen mutkan kautta meidän perheeseen. Siskoni oli aiemmin tehnyt tällä ohjeella kakkuja kerran ja nyt sitten tehtiin kakku iskälle (: Tehtiin siis yksi iso kakku ja pieni "yhden hengen" gluteeniton kakku. Periaatteessa täyte riittää 2x3 eli 6 leipäpalapohjan kokoiseen kakkuun.

Kinkkuvoileipäkakku:

2 pussia paahtoleipää (ruispaahtoa ja grahamia)

Väliin:
400 g aurinkokuivattutomaattituorejuustoa
1½ prk kermaviiliä
3 omenaa
½ raastettu kurkku
1 prk sinappikurkkusalaattia
1 punasipuli
1½ pss kinkkukuutioita

Päälle:
400 g ruohosipulituorejuustoa
½ prk kermaviiliä

Kuori ja pilko punasipuli. Kuori omenat ja raasta ne. Raasta myös kurkku. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Vuoraa suorakulmionmuotoinen reunallinen kakkuvuoka tuorekelmulla. Täytä pohja paahtoleivällä, revi kaikkiin "koloihin" leipää niin, että koko pohja täyttyy. Levitä väliin kerros täytettä ja päälle taas kerros leipää niin, että koko väli täyttyy leivästä. Lisää täytettä vielä kahteen seuraavaan väliin. Päällimmäinen kerros on tietysti leipää. Laita päälle kelmu ja painoksi esim. riisipaketti ja anna kakun kostua jääkaapissa muutamia tunteja. Kakku ei tarvitse erikseen kostuttaa millään, sillä täyte on jo itsessään niin mehevää, että se kostuttaa kakun.

Kumoa kakku tarjottimelle ja poista kelmut joka puolelta. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja kermaviili ja levitä se kakun päälle. Koristele kakku haluamallasi tavalla. Itse käytin kakun koristeluun 2 paprikaa, persiljaa ja kinkkuleikettä.

2 kommenttia:

  1. Ahhh tää on niin kidutusta kattoo näitä, alkaa tehä taas mieli ;)

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Mä mietin kyllä just tossa yks päivä, että vois tehdä voileipäkakkua joku viikonloppu :)

    VastaaPoista