Rahkapullat:
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
0,75 dl sokeria
½ rkl kardemummaa
7 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia
1 prk rahkaa
1 dl kuohukermaa
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 kananmuna voiteluun
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri sekä kardemumma. Alusta taikinaan jauhot ja lisää lopuksi sula rasva. Kohota taikinaa ja muotoile siitä sen jälkeen pikkupullia. Anna pullien kohota vielä liinan alla. Paina jauhotetulla lasilla pulliin kolo. Sekoita täytteen aineet keskenään ja laita jokaiseen pullaan noin 1 rkl rahkatäytettä. Voitele pullien reunat kananmunalla. Paista 225C n. 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti