10. helmikuuta 2013

Salami-kinkkukiusaus

Suorastaan ryntäsin ruokapöydästä koneen ääreen jakamaan tätä reseptiä - niin hyvältä lopputulos maistui! :) Tällä kertaa kyse ei ole mitään gourmet-tuotoksesta, vaan maistuvasta arkiruoasta. Sunnuntaisin kokkailen hyviä perusruokia - joskus useammankin lajin ja niitä voi sitten seuraavalla viikolla syödä töissä eväänä tai töiden jälkeen kotona.

Nyt vuorossa oli jääkaapin tyhjennystä siellä viipyneistä tähteistä. Olin aiemmin tehnyt kasvissosekeittoa ja salamipastakastiketta ja niistä oli jäänyt tähteelle puolikas paketti Koskenlaskijaa ja puoli pussia salamisuikaleita. Päätin tuunata perinteistä kinkkukiusausta noilla aineksilla. Tosiaan yllätyin itsekin, miten hyvältä se lopulta maistui :)

Salami-kinkkukiusaus:

tilkka rypsiöljyä
500 g peruna-sipulisekoitusta
200 g kinkkusuikaleita
100 g salamisuikaleita
1-2 tomaattia
½ pkt Koskenlaskija paprika-sulatejuustoa
2 dl ruokakermaa
ripaus suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta

Voitele uunivuoka ja kaada pohjalle puolet peruna-sipulisekoituksesta. Lisää joukkoon kinkku- ja salamisuikaleet. Kuutioi tomaatti ja sulatejuusto ja sekoittele muiden aineiden joukkoon. Mausta ruokakermaa suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella. Levitä pinnalle loput peruna-sipulisekoituksesta ja kaada joukkoon ruokakerma. Paista 200C asteessa 50-60 minuuttia.
1 kommentti: