Nyt vuorossa oli jääkaapin tyhjennystä siellä viipyneistä tähteistä. Olin aiemmin tehnyt kasvissosekeittoa ja salamipastakastiketta ja niistä oli jäänyt tähteelle puolikas paketti Koskenlaskijaa ja puoli pussia salamisuikaleita. Päätin tuunata perinteistä kinkkukiusausta noilla aineksilla. Tosiaan yllätyin itsekin, miten hyvältä se lopulta maistui :)
Salami-kinkkukiusaus:
tilkka rypsiöljyä
500 g peruna-sipulisekoitusta
200 g kinkkusuikaleita
100 g salamisuikaleita
1-2 tomaattia
½ pkt Koskenlaskija paprika-sulatejuustoa
2 dl ruokakermaa
ripaus suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
Voitele uunivuoka ja kaada pohjalle puolet peruna-sipulisekoituksesta. Lisää joukkoon kinkku- ja salamisuikaleet. Kuutioi tomaatti ja sulatejuusto ja sekoittele muiden aineiden joukkoon. Mausta ruokakermaa suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella. Levitä pinnalle loput peruna-sipulisekoituksesta ja kaada joukkoon ruokakerma. Paista 200C asteessa 50-60 minuuttia.
Tänään tein tuota ruokaa ja hyvää tuli
VastaaPoista