6. joulukuuta 2012

Mokkapala-rahkatorttu

Kahville leivoin mokkapala-rahkatortun, johon sain idean myöskin Yhteishyvä Ruoka-sivustolta. Alkuperäisessä reseptissä täytteeseen tuli maustamatonta tuorejuustoa, mutta kaupassa päädyin vielä viime hetkellä vaihtamaan sen maitorahkaan, joka olikin oikein hyvä valinta.


Mokkapala-rahkatorttu:

Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
½ dl leivontakaakaota
2 tl leivinjauhetta


Kuorrutus:
4 rkl vahva kahvia
30 g sulatettua margariinia
2 rkl kaakaojauhetta
2½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
1 dl kuorrutusta
250 g maitorahkaa

Koristeluun:
nomparelleja

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi puuhaarukalla sekoittaen. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225C asteessa 7-8 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä ja irroita sitten leivinpaperi.

Sulata margariini. Lisää siihen kahvi, kaakoajauhe, tomusokeri sekä vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa täyte eli desi kuorrutetta ja purkillinen maitorahkaa. Levitä täyte jäähtyneelle torttupohjalle ja kääri torttu rullalle pitkältä sivulta lähtien. Siirrä tarjoiluastiaan ja levitä päälle kuorrute. Koristele vielä nomparelleilla.




10 kommenttia:

  1. Makeahammasta alkoi muuten juuri kolottaa kun luin tätä postausta :)

    Yhteishyvässä on kyllä loistavia reseptejä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseänikin alkoi harmittaa, että torttu on jo syöty! Oli hyvää! :)

      Yhteishyvän nettisivut on uudistettu, joten sieltä oli kiva etsiä reseptejä.

      Poista
  2. Moi!
    Sinulla on kiva blogi :)
    Sinun kääretorttu näyttää herkulliselta. Hyvää Itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin!

      Poista
  3. Iiiik apua miten hyvännäköistä! Pitääköhän sitä nyt tätäkin kokeilla joskus? :D Tuo maitorahkatäyte kuulostaa omaan korvaan paremmalta kuin tuorejuusto, joten menisin varmasti myöskin sillä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Maitorahka oli kyllä hyvää tuon tortun välissä! Tämä resepti on vähän erilainen versio normaaleista mokkapaloista. Ei nyt voi sanoa, että helpompi, kun noita täytteitä ja kuorrutteita väänsin, mutta pohja valmistuu tietysti nopeasti. Ja sitten sitä voi varioida, että mitä laittaa tuonne väliin.

      Poista
  4. Oi että! Onpa hyvännäkönen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja on muuten gluteeniton :) Täytyykin laittaa sen tunniste tohon.

      Poista
  5. Kiva, kun löysin tämän reseptin sivuiltasi. Minulta puuttui tuorejuusto, mutta rahkaa löytyi! Ja muutenkaan en tuorejuuston mausta aina pidä. Gluteeniton resepti oli myös haussa ja tämä on sitäkin. Kiitos t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään enemmän rahkan kuin tuorejuuston mausta tällaisessa täytteessä. Kiva, jos reseptistä oli sinulle iloa :)

      Poista