13. joulukuuta 2012

Kanelirullapullat eli korvapuustit

Kaneli! En keksi juuri nyt mitään parempaa tuoksua :) Uunituorepulla! Just täydellistä! Ei korvapuustit selityksiä kaipaa, ne vaan on niin hyviä :)

Korvapuustit:

2 ½ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
0,75 dl sokeria
½ rkl kardemummaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia tai voita

muutama ruokalusikallinen margariinia tai voita
sokeria
kanelia (paljon!)

1 kananmuna voiteluun

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon suola, sokeri sekä kardemumma. Alusta taikinaan jauhot ja lisää lopuksi sula rasva. Vaivaa kunnolla. Kohota taikinaa lämpimässä liinan alla vähintään puolituntia. Jaa taikina sitten kahteen osaan ja kauli siitä kaksi levyä. Voitele levyt margariinilla, ripottele pintaan sokeri ja kaneli. Kieritä levy rullalle ja leikkaa siitä muutaman sentin levyisiä paloja. Paina korvapuustit pellille leivinpaperin päälle. Kohota liinan alla 10-15 minuuttia ja lämmitä sillä aikaa uuni 225C asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja paista uunissa noin 10 minuuttia.






2 kommenttia:

  1. Nam! Mistä tiesitkin että mun teki juuri tänään mieli pullaa?:D meinasin jo leipoa mutta ei ollut voita ja laiskana en jaksanut lähteä sen takia uudelleen kauppaan..

    VastaaPoista