21. joulukuuta 2012

Mustikkainen pannacotta

Pikkujouluaterian päätteeksi nautimme jälkiruoaksi pannacottaa mustikkakastikkeella. Raikkaa marjat ja täyteläisen kermainen pannacottoa sopivat hyvin yhteen.

Pannacotta:

3 dl kuohukermaa
1/4 dl sokeria
½ vaniljatanko
1 liivatelehti

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Halkaise puolikas vaniljatanko ja raaputa siemenet kerman joukkoon. Heitä myös vaniljatangon palat kerman joukkoon ja keitä noin 15 minuuttia. Poista vaniljatangon palat, purista liivatelehdestä vesi pois ja sulata se kerman joukkoon. Kaada kerma annosvuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia tai yön yli.

Mustikkakastike:

2-3 dl mustikoita
2 rkl sokeria
½ dl vettä

Mittaa kaikki aineet kattilaan. Keitä hetki, jäähdytä ja soseuta blenderissä. Kaada hyytyneen pannacotan päälle.


2 kommenttia: