28. joulukuuta 2012

Vuoden 2012 ruokahuiput

Vuosi lähenee loppuaan, joten on aika kerrata mitä tästä vuodesta jäi käteen! :)

Tammikuussa pureuduimme uuden vuoden lupaukseemme eli lihattomaan tammikuuhun. Huh! Soijarouhe tuli tutuksi ja siitä saikin aikaan ihan hyvää lasagnea ja soijarouhepihvejä. Tamminkuun jälkeen tosin soijarouhepussi on pysynyt kiinni... Muuten kuukausi piti sisällään erilaisia kasvisruokakokeiluja. En kuitenkaan lähteä suosittelemaan täysin lihatonta kuukautta, vaan kasvisruokailua kannattaa opetella pikkuhiljaa :)

Huhtikuussa olimme muutaman päivän lomalla Berliinissä. Siellä tarjolla oli currywurstia, bratwurstia, bratwurstia, currywurstia ja currywurstia, heh :) Oma suosikkimme oli half meter bratwurst, jota kävimme syömässä parina iltana hotellimme läheisellä torilla. Se oli siis pitkä patonki, jonka väliin sai puolen metrin bratwurstimakkaran kuorrutettuna sinapilla ja ketsupilla. Aika mättöä, mutta toimi! Hotellin aamupala puolestaan oli aika samanlainen, mitä suomalaisissakin aamiaisbuffeteissa on saanut syödäkseen, eli tosi hyvä!

Kesä-, heinä- ja elokuussa juhlimme sukulaisten seurassa niin häitä, rippujuhlia kuin syntymäpäiviä ja saimme nauttia herkkuja täynnä notkuvista buffet-pöydistä. Kesän kohokohta oli ehdottomasti ikimuistoiset häät, jossa tarjoilut olivat kyllä kohdillaan. Alkuruokapöydässä oli muun muassa ihania salaatteja, kylmäsavustettua lohta ja focacciaa. Pääruoaksi oli lammasta ja risottoa ja koko ruokailun kruunasi suklaamoussekakku. Hääbuffetin kuvat ovat Sakari Röyskön käsialaa.

Syyskuussa valmistuin tradenomiksi ja taas juotiin kakkukahveja :) Tarjolla oli muun muassa kinkkuvoileipäkakkua, savuporotuulihattuja ja vadelmatäytteistä kinuskikakkua. Servetit ja liinat tietenkin pinkkejä! :)

Lokakuussa saimme nauttia Gloria Blog Awardsien tarjoiluista, kun parhaita ruoka- ja sisustusbloggaajia palkittiin Kellohallilla. Illan menusta mieleen jäivät maukkaat savukalamousse-Real-voileivät, joita tuli syötyä illan aikana suupala jos toinenkin. Niitä täytyykin kokeilla tehdä joku kerta! Lokakuun lopulla avautui myös uusi, upea Indiedays Inspiration-sivusto, jonka ihana ruokaosio on innostanut monia kokeilemaan ja kokkailemaan uusia reseptejä! Oman blogin mukana olo on inspiroinut minua panostamaan uusiin ideoihin, parempiin kuviin ja herkullisempiin resepteihin.


Marraskuussa olimme kylpylälomalla Tallinnassa ja vietimme siellä myös synttäreitäni. Hotellin baarista sai ihanaa caffe lattea! Vanhan kaupungin ihana italialainen ravintola Controvento jäi puolestaan mieleen lämpimän tunnelman ja hyvän ruoan ansiosta. Sinne täytyy mennä vielä joskus uudestaan. Joulukuussa herkuttelu yltyi huippuunsa, kun iltoja piristi juustot ja viinit - jouluruoista ja suklaista puhumattakaan :)2 kommenttia: