16. joulukuuta 2012

Savuporojuustokeitto

Kuten jo mainitsin Skorpionin keittiön facebook-sivuilla, vietimme lauantai-iltaa herkullisen illallisen merkeissä. Alkuruoaksi tein savuporojuustokeittoa, joka on ollut to do-listalla jo pitkään. Se on kyllä niin helppo ja herkullinen alkuruoka, että ihmettelen miksi en ole aiemmin tehnyt. Savupororouhe löytyy kaupassa kinkkusuikaleiden yms. vierestä tai sen tilalla voi halutessaan käyttää savuporoleikkelettä, jota saa puolestaan leikkelehyllystä. Rouhe on leikkelettä edullisempaa ja sopi mielestäni keittoon paremmin, joten valitsin sen. Rouhe on tosi suolaista, joten keittoon ei tarvitse lisätä enää muuta suolaa.

Savuporojuustokeitto:

1 l vettä
½ lihaliemikuutio
200 g savuporotuorejuustoa
100-150 g kylmäsavupororouhetta
mustapippuria
3 rkl maizenaa
tuoretta persiljaa

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon lihaliemikuutio. Lisää tuorejuusto sekä savupororouhe. Mausta mustapippurilla. Sekoita maizena tilkkaan kylmää vettä ja kaada suuruste keittoon ohuena nauhana. Anna kiehua hetki. Tarjoile tuoreen persiljasilpun kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti