Nyhtökana:
800 g broilerin rintafileitä
5 rkl fariinisokeria
5 rkl soijakastiketta
1 prk tomaattipyreetä
3 rkl valkoviinietikkaa
3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
3 tl sambal oelek-chilitahnaa
Kuori ja pilko valkosipulit. Hienonna inkivääri. Sekoita kaikki maustekastikkeen aineet ja kaada kastike kanafileiden päälle voideltuun uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla. Paista 150C uunissa 2 ½ tuntia. Nosta ylikypsät broilerit pois kastikkeesta ja nyhdä haarukalla suikaleiksi. Lisää joukkoon kastike ja tarjoa hampurilaisten välissä.
Lisäksi:
hampurilaissämpylöitä
cheddar-sulatejuustoa
majoneesia
jääsalaattia
tomaattia
punasipulia
Nyhtökana yllätti ja oli lähes yhtä hyvää kuin nyhtöpossu, näin ainakin meillä tuumattiin kun tein nyhtökanaa tacojen täytteeksi :)
VastaaPoistaAinakin nopeammin tämä kana valmistuu kuin possu, jos nyt jotain parempaa haluaa hakea. Mutta minunkin mielestä ovat melkein yhtä hyviä :) Riippuu tietysti siitäkin, minkälaisen soosin lihalle keittää.
PoistaPakko tehdä tätä itsekin! Chilitahnaa ei kyllä taloudesta ainakaan vielä löydy, mutta täytyy soveltaa jotain :)
VastaaPoistaYhtä hyvin voi tietysti käyttää tuoreitakin chilejä. Mutta voin lämmöllä suositella sambal oelek-tahnaa, koska se säilyy avattunakin pitkään jääkaapissa.Itse käytän sitä lähes aina, kun reseptissä mainitaankin chili :)
PoistaSinun ruokakuvasi ovat tosi kauniita ja valoisia, upeita! Tämäkin burgeri näyttää tosi herkulliselta, ja varmasti olikin :)
VastaaPoistaKiitos paljon! On tässä tullut vuosien varrella harjoiteltua ja kamerakalustokin on päivitetty pariinkin otteeseen paremmaksi. Kuvia on kertynyt varmaan satoja ellei tuhansia, niin kyllä sitä pikkuhiljaa harjaantuu :)
PoistaNyhtökanaburgerit olivat todella hyviä ja valmistuivat vähällä vaivalla. Kannattaa kokeilla :)
Näyttää kyllä hyvältä. Possuversiokin on minulta vielä kokeilematta.
VastaaPoistaKiitos :) Kokeile vaikka ensin tätä kanaa, kun se on niin vaivaton. Jos tykkäät, niin ei muuta kuin possun kimppuun. Siinä riittää vähän enemmän tekemistä :) Tai siis pidempi aika kuolata uunin edessä, kun herkku kypsyy.
Poista