7. kesäkuuta 2014

Mansikkatäytekakku

Vähintään yksi mansikkakakku kesässä on ihan must. Tähän kakkuun tyhjensin pakastimesta viime kesäisiä pakastettuja kotimaisia mansikoita väliin sekä ostin tuoreita, espanjalaisia mansikoita koristeluun. Pohjan tein gluteenittomana kolmesta kananmunasta ja väliin laitoin mansikoiden lisäksi vaniljasokerilla maustettua kermarahkaa.

Gluteeniton kakkupohja:

3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

1 tl voita vuoan voiteluun
gluteenittomia korppujauhoja

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhot siivilän läpi taikinaan puuhaarukalla varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasolla 175C asteessa 25-30 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti