17. joulukuuta 2012

Lohimedaljongit ja smetanadippi

Savuporojuustokeiton jälkeen illallinen jatkui pääruoan merkeissä. Hain tässä menussa jonkin sortin Suomi-fiilistä, kun alkuruoaksi oli poroa, pääruoaksi lohta ja jälkiruokaa maustoi mustikat. Lohet leikkasin medaljonkien muotoon ja seurana tarjosin sipuleilla maustettua smetanadippiä.

Lohimedaljongit:

200 g lohta ruokailijaa kohden
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

voita ja ryspiöljyä paistamiseen

Leikkaa lohifileestä noin 6 cm levyisiä siivuja eli noin 200 g kalaa per ruokailija. Leikkaa sitten nämä leveät palat halki keskeltä nahkaan asti ja taita kala medaljongiksi. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Paista voi-öljyseoksessa molemmilta puolilta noin 1-2 per puoli. Tarjoa smetanadipin ja salaatin kanssa.

Smetanadippi:

1 prk smetanaa
½ pieni punasipuli
1 valkosipulinkynsi
ripaus valkopippuria

Lisää smetanan joukkoon pieneksi pilkottu punasipuli, purista joukkoon valkosipulin kynsi ja mausta ripauksella valkopippuria. Anna maustua jääkaapissa 10-15 minuuttia.



1 kommentti:

  1. Heti tuli smetanahimo, olen smetanan ja ranskankerman suurkuluttaja ;)

    VastaaPoista