Lohimedaljongit:
200 g lohta ruokailijaa kohden
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
voita ja ryspiöljyä paistamiseen
Leikkaa lohifileestä noin 6 cm levyisiä siivuja eli noin 200 g kalaa per ruokailija. Leikkaa sitten nämä leveät palat halki keskeltä nahkaan asti ja taita kala medaljongiksi. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Paista voi-öljyseoksessa molemmilta puolilta noin 1-2 per puoli. Tarjoa smetanadipin ja salaatin kanssa.
Smetanadippi:
1 prk smetanaa
½ pieni punasipuli
1 valkosipulinkynsi
ripaus valkopippuria
Lisää smetanan joukkoon pieneksi pilkottu punasipuli, purista joukkoon valkosipulin kynsi ja mausta ripauksella valkopippuria. Anna maustua jääkaapissa 10-15 minuuttia.
Heti tuli smetanahimo, olen smetanan ja ranskankerman suurkuluttaja ;)
VastaaPoista