Wasabilohi:
600 g lohta
suolaa
6 rkl soijaa
2 rkl hunajaa
6 rkl sitruunamehua
1 ½ tl wasabia
Poista lohesta nahka työntämällä pitkäteräinen veitsi lohen häntäpäästä nahkan ja lihan väliin ja vetämällä kohti paksumaa päätä. Nypi lohesta ruodot pois ja ripottele pintaan suolaa. Leikkaa lohi noin 5 cm levyisiksi paloiksi ja laita palat voideltuun uunivuokaan. Mittaa kattilaan soija, hunaja, sitruunamehu sekä wasabi. Keitä seosta hetken aikaa, jotta se saostuu vähän. Kypsennä lohipaloja grillivastuksen alla 225 C asteessa 5-8 minuuttia. Silvele sitten pintaan soijaliemi ja jatka kypsennystä noin neljä minuuttia, kunnes kala on kypsää. Tarjoa porkkanariisin kanssa.
Porkkanariisi:
1 ½ dl basmatiriisiä
3 ½ dl vettä
½ kasvisliemikuutio
2 pientä porkkanaa
2 tomaattia
Lisää kiehuvan veden joukkoon kasvisliemikuutio ja basmatiriisi. Keitä 8 minuuttia. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuutioi tomaatti. Lisää porkkanaraaste ja tomaattikuutiot riisin joukkoon ja jatka kypsentämistä vielä 4 minuuttia. Anna riisin vetäytyä kannen alla hetki ennen tarjoilua.
Porkkanariisi onkin itselle aivan uusi tuttavuus! Kuulostaa herkulliselta :)
VastaaPoistaannemi/52eeeksofdeliciousness
Porkkana ja tomaatti riisin seassa tuo siihen kivaa vaihtelua ja mehevyyttä :)
PoistaHerkullisen oloinen annos.:)
VastaaPoistaKiitos :)
Poista