19. lokakuuta 2014

Pippurinen lihapata

Kylmenevässä ja sateisessa syksysäässä mieleen alkavat hiipiä herkulliset pataruoat. Villasukat jalassa olohuoneen sohvanurkkaan käpertyneenä selailin reseptejä ja löysin tämän Valion pippurisen lihapadan ohjeen kokeiltavaksi. 

Mustapekka-juustosta pippurisen poltteen saava pata on oiva lisä muiden patareseptien joukkoon. Syksyisiä kokkailuilmoja varmasti riittää, joten todennäköisesti seuraavina viikonloppuna padassa hautuu esimerkiksi karjalanpaisti tai stroganoff. Mies on haaveillut olutpadasta, joten miksi ei sellainenkin :)

Pippurinen lihapata:

1 kg naudan paistia
2 rkl voita
2 tl suolaa
3 sipulia
200 g herkkusieniä
5 dl vettä
70 g tomaattipyreetä
2 pkt Mustapekka-juustoa
2 rkl vehnäjauhoja

Poista lihasta kalvot ja leikkaa paisti reilun kokoisiksi kuutioksi. Paista lihakuutiot voissa, jotta ne saavat kauniin värin pintaansa. Siirrä lihat pataan ja mausta suolalla. Leikkaa sipulit ja herkkusienet isoiksi paloiksi ja kuullota hetki pannulla. Lisää pataan sipulit, sienet, vettä ja tomaattipyreetä sekä paloitellut Mustapekka-juustot.

Hauduta kannen lihan mureudesta riippuen 1 ½ - 2 tuntia. Itse käytin naudan sisäpaistia ja puolentoista tunnin hauduttamisen jälkeen liha oli jo sopivan mureaa. Suurusta halutessasi sekoittamalla pari ruokalusikallista vehnäjauhoja tilkkaan kylmää vettä ja kaatamalla seos kiehuvaan kastikkeeseen. Tarjoa keitettyjen perunoiden kera.



6 kommenttia:

  1. oih - tän on täytynyt olla hyvää :-)

    VastaaPoista
  2. Nam, näyttääpä herkulliselta :) tuo Mustapekkajuusto on niiiin hyvää, söin sitä jossain vaiheessa liian usein uunikasvisten kanssa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sitä se olikin :) Mustapekka on kyllä suurta rakkautta ja sopii moneen.

      Poista
  3. Mäkin tein alkuviikosta karjalanpaistin! Selvästi syksy sai mutkin himoitsemaan pataruokaa :)

    VastaaPoista