21. marraskuuta 2011

Mariannekääretorttu

Marianne on Fazerin klassikkokarkki ja toimii loistavasti myös leivonnassa. Muutamaan kertaan olen syönyt ja tehnytkin mariannetäytteellä leivonnaisia. Mariannekääretortun tein lauantain juhliini ja hyvin teki kauppansa :)

Mariannekääretorttu:

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl vispikerma
1 prk maustamatonta maitorahkaa
1 pss mariannerouhetta
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahtoon. Paista uunipellillä leivinpaperin päällä 225C asteessa n. 7 minuuttia. Kumoa kuumana sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä hetki. Valmista täyte vatkaamalla kermavaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, mariannerouhe ja vaniljasokeri. Levitä täyte hieman jäähtyneen torttulevyn päälle ja kääri pitkältä sivulta lähtien tiiviiksi rullaksi. Anna tortun kostua jääkaapissa hetki. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti