Valkosipuli-juustosämpylät:
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1½tl suolaa
1 rkl sokeria
10 dl sämpyläjauhoja
1½dl juustoraastetta
1 valkosipulinkynsi
½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
Sekoita hiiva +42C asteiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista, juustoraaste ja yksi puristettu valkosipulinkynsi. Lisää pikkuhiljaa loput jauhot ja viimeiseksi öljy. Vaivaa taikinaa kunnolla. Anna kohota tunnin verran liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Leivo taikinasta pötkö ja paloittele se sopivankokoisiksi paloiksi. Itselläni taikinasta tuli 18 sämpylää. Pyörittele sämpylöistä mieleisiäsi ja laita uunipellille kohoamaan liinan alle. Lämmitä uuni 225C asteeseen ja paista kohonneet sämpylät uunin keskiosassa noin 12-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti