26. marraskuuta 2011

Valkosipuli-juustosämpylät

Eilen leivoin pitkästä aikaa sämpylöitä. Mausteeksi kokeilin valkosipulia ja ihan perinteisesti juustoraastetta. Laitoin yhden valkosipulinkynnen, mikä olikin ihan sopiva määrä - ei liian voimakas. Oli kyllä taas niin kiva upottaa kädet taikinaan, oisin voinu vielä leipoo näidenkin jälkeen vaikka mitä! Ois vaan joku joka jaksais syödä kaiken :)

Valkosipuli-juustosämpylät:

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1½tl suolaa
1 rkl sokeria
10 dl sämpyläjauhoja
1½dl juustoraastetta
1 valkosipulinkynsi
½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

Sekoita hiiva +42C asteiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista, juustoraaste ja yksi puristettu valkosipulinkynsi. Lisää pikkuhiljaa loput jauhot ja viimeiseksi öljy. Vaivaa taikinaa kunnolla. Anna kohota tunnin verran liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Leivo taikinasta pötkö ja paloittele se sopivankokoisiksi paloiksi. Itselläni taikinasta tuli 18 sämpylää. Pyörittele sämpylöistä mieleisiäsi ja laita uunipellille kohoamaan liinan alle. Lämmitä uuni 225C asteeseen ja paista kohonneet sämpylät uunin keskiosassa noin 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti