Taatelikakku:
200 g taateleita
1½ dl vettä
200 g voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl maitoa
4½ dl venhäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
Kiehauta taateleita vedessä sen verran isossa kattilassa, että siinä mahtuu valmistamaan koko taikinan. Soseuta kiehautetut taatelit ja lisää joukkoon kuutioitu voi ja anna sen sulaa. Sekoita jäähtyneeseen seokseen sähkövatkaimella vatkaten kananmunat yksi kerrallaan. Lisää sokeri ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää puuhaarukalla sekoittaen taikinaan. Voitele ja korppujauhoja vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175C asteessa noin 60 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti