Pähkinä-valkosuklaakeksit:
300 g valkosuklaata
25 g voita
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3/4 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
100 g pekaanipähkinöitä
Sulata 200 g suklaata voin kanssa kattilassa. Pilko loput 100 g pieniksi paloiksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää ne sulatettuun suklaaseokseen sokerin, kananmunien ja vaniljasokerin kanssa. Pilko pähkinät karkeaksi rouheeksi ja sekoita ne ja paloiteltu suklaa taikinan joukkoon.
Kumoa taikina leivinpaperin päälle ja jaa kahteen osaan. Muotoile kaksi parin sentin korkuista 25cm pitkää pötköä. Paista 190C asteessa 10-15 minuuttia.
Ota pelti uunista ja anna keksien jäähtyä 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 160C asteeseen, leikkaa keksit parin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja paista vielä 10 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoa kahvin kanssa.
Kumoa taikina leivinpaperin päälle ja jaa kahteen osaan. Muotoile kaksi parin sentin korkuista 25cm pitkää pötköä. Paista 190C asteessa 10-15 minuuttia.
Ota pelti uunista ja anna keksien jäähtyä 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 160C asteeseen, leikkaa keksit parin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja paista vielä 10 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoa kahvin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti