Rosolli:
2 isoa porkkanaa
2 maustekurkkua
1 sipuli
2 etikkapunajuurta
Kuori ja lohko porkkanat isoiksi paloiksi. Keitä kypsäksi ja jäähdytä. Kuutioi porkkanat, maustekurkut ja punajuuret samansuuruisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli pieneksi. Asettele kaikki aineet kauniisiin riveihin. Älä laita punajuurta sipulin viereen, sillä se värjää sen nopeasti violetiksi.
Rosollin kastike:
1 dl kuohukermaa
1 tl sokeria
½ tl suolaa
½ tl etikkaa
etikkapunajuurten lientä värjäämiseen
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Mausta sokerilla, suolalla ja etikalla. Värjää kastike pinkiksi muutamalla tipalla etikkapunajuurten lientä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti