18. joulukuuta 2011

Pannacotta puolukkakastikkeella

Pannacotta on italialainen kermavanukas ja oikea klassikkojälkiruoka. Sen tekeminen ei vaadi paljon aineita, eikä vaivaa ja varmasti tulee hyvää. Tein meille pannacottaa jälkiruoaksi pikkujouluaterian päätteeksi. Puolukkakastike sopi mielestäni hyvin vanilijaisen vanukkaan seuraksi. Poikaystävä oli sitä mieltä, että makuelämyksen viimeisteli vielä hyvä kahvi.

Pannacotta (6 kpl):

5 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
1 vaniljatanko
2 liivatelehteä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kerman joukkoon. Heitä myös vaniljatangon palat seokseen ja keitä noin 15 minuuttia. Poista vaniljatangon palat, purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kerman joukkoon. Kaada kerma annosvuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia tai yön yli.

Puolukkakastike:

3 dl puolukkasosetta/puolukoita
1 dl vettä
1 dl sokeria

Keitä puolukoita vedessä. Siivilöi seos kattilaan ja lisää sokeri. Keitä hetki ja anna jäähtyä. Tarjoa pannacotan kanssa.



3 kommenttia:

  1. Olipa muuten ihan törkeen hyvää! Kiitos maistiaisista :) oisin voinu syyä tota saavillisen...!

    VastaaPoista
  2. Eipä kestä! Täytyy ens kerralla sit vissiin tehdä saavillinen :D

    VastaaPoista
  3. Oli tosi hyvää ja pieni määrä kastiketta päälle riitti hyvin kun siinä on runsaasti makua.

    VastaaPoista