15. joulukuuta 2011

Juustoinen kasvissosekeitto

Jääkaapissa oli puolikas paketti Koskenlaskijaa kreppien jäljiltä ja sen ympärille kehittelin ruokaa. Keitot ylipäätään tai kasvissosekeitot eivät varsinaisesti ole minun suosikkeja, mutta välillä aina yritän, jos tulis keitettyä sellainen soppa, joka todella maistuisi. Omaksi yllätyksekseni tällä kertaa onnistuin! :) Keitto oli oikeastaan vielä parempaa, kun söin sitä toisena päivänä ruisleivän seurana.

Juustoinen kasvissosekeitto:

1 isohko kukkakaali
2 isoa porkkanaa
n. 5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
½ pkt Koskenlaskijaa
4 tippaa tabascoa

koristeluun ruohosipulia

Kuori ja pilko porkkanat ja kukkakaali. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio sekä kasvikset. Anna kiehua n. 15 minuuttia. Tarkista kasvisten kypsyys, lisää kuutioitu sulatejuusto ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta tabascolla. Kuumenna vielä hetki. Annostele lautasille ja koristele ruohosipulilla. Nauti tuoreen ruisleivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti