Reippaan hikilenkin jälkeen maistuukin herkullinen juuresvuoka. Tämän reseptin löysin Kotilieden suuresta keittokirjasta, kun etsin uusia kasvislisäkkeitä kokeiltavaksi. Vuoasta tuli todella maukas, ja teen tätä varmasti vielä monta kertaa.
Palsternakkavuoka:
3 palsternakkaa (600 g)
3 dl vettä
1 tl suolaa
Palsternakkavuoka:
3 palsternakkaa (600 g)
3 dl vettä
1 tl suolaa
200 g tuoreita herkkusieniä
150 g aurinkokuivattuja tomaatteja
2 tl oreganoa
ripaus mustapippuria
Munamaito:
2 kananmuna
2 dl ruokakermaa
palsternakan keitinvedet
1 rkl vehnäjauhoja
Pinnalle:
n. 1 dl emmental-juustoraastetta
Kuori ja viipaloi palsternakat ohuiksi siivuiksi. Mittaa kattilaan vesi ja kuumenna se kiehuvaksi. Mausta suolalla ja keitä palsternakkasiivuja 6 minuuttia. Ota jäljelle jäänyt keitinvesi talteen.
Viipaloi herkkusienet. Valuta pannulle aurinkokuivattujen tomaattien öljyä ja paista sieniviipaleita siinä, kunnes ne ovat saaneet väriä pintaan. Leikkaa myös aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi.
Voitele uunivuoka ja levitä vuoan pohjalle puolet palsternakkasiivuista. Lisää päälle herkkusienet sekä tomaattisuikaleet. Mausta oreganolla ja mustapippurilla. Levitä päälle loput palsternakkasiivut ja vielä ripaus mustapippuria.
Sekoita kulhossa munamaidon ainekset. Kaada munamaito vuoan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200C asteessa 30 minuuttia, kunnes vuoka on saanut kauniin värin pintaan. Tarjoa esimerkiksi kanan sisäfileiden ja halloumijuuston kanssa.
Ihania reseptejä sun blogi täynnä! Tulostin jo monta niistä omaan reseptikansiooni :)
VastaaPoistaKiitos! Ihana kuulla :)
PoistaKuulostaa tosi hyvältä! Kivan erilainen resepti, palsternakkaa ei juuri tule käytettyä. Täytyypä kokeilla tätä :)
VastaaPoistaRyhdyinkin samaan syssyyn lukijaksi tälle sun blogille, ei näitä herkkureseptejä sovi unohtaa saati kerralla ehdi kahlata läpi :D
PoistaKiitos ihanista kommenteista! :) Tervetuloa lukijaksi!
PoistaItse olen käyttänyt tätä ennen palsternakkaa paahdetuissa uunijuureksissa, mutta tämä vuoka oli myös oikein maistuva lisäke. Kokeile ihmeessä :)
Kiitos reseptistä :) tuli oikein hyvää, hiukan sovelsin kylläkin.
VastaaPoista