Lähdin toteuttamaan limen ja chilin maustamaa lohiannosta, johon sain inspiraatiota Maku-lehden reseptistä muutaman vuoden takaa. Lohen kylkeen tein vielä ihanan täyteläisen guacamolen, jota varten kaupasta löytyi juuri sopivan pehmeitä avokadoja.
Omaan kokkausaikatauluun sopivien, kypsien avokadojen löytäminen on nykyisin melkoinen haaste. Usein hedelmähylly on täynnä kivikovia, vihreitä avokadoja tai aivan liian pehmeitä, ylikypsiä yksilöitä. Nyt kävi siis tuuri :)
Limelohi:
500 g kirjolohta
1 tl merisuolaa
mustapippuria myllystä
1 limetin mehu
Leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta merisuolalla, mustapippurilla ja limetin mehulla. Anna maustua guacamolen ja papusalaatin valmistamisen ajan. Paista voissa pannulla molemmilta puolilta kauniin väriseksi.
Guacamole:
2 avokadoa
1 punainen chili
1 valkosipulinkynsi
½-1 limetin mehu
ripaus suolaa
mustapippuria
Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra hedelmäliha kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi silpuksi avokadotahnan joukkoon. Purista mukaan valkosipulinkynsi ja limen mehu. Mausta vielä ripauksella suolaa ja mustapippuria. Laita tarjoilukulhon pohjalle avokadon kivi estämään guacamolen tummumista.
Mustapapusalaatti:
170 g mustapapuja
3 kypsää, isoa tomaattia
100 g maissia
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl makeaa chilikastiketta
1 limetin mehu
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
kourallinen lehtipersiljaa
Huuhtele ja valuta mustapavut. Poista tomaateista kannat ja pilko tomaatit kuutioiksi. Sekoita papujen joukkoon tomaattikuutiot ja maissi. Mausta oliiviöljyllä, chilikastikkeella ja limetin mehulla. Lisää vielä ripaus suolaa ja mustapippuria. Leikkaa lehtipersilja silpuksi ja viimeistele sekoittamalla se salaattiin.
Aaah tuli ihan kesä mieleen tän annoksen väreistä!! :) nam nam!
VastaaPoistaJoo, ihana väripläjäys Meksiko-hengessä tän harmaan talven keskelle :)
PoistaLohi ja avokado ovat herkkua. :)
VastaaPoistaKyllä! Niiden liiton, kun viimeistelee vielä hapokkaalla limetin mehulla, niin on herkkua :)
Poista