Lisäsin perinteiseen muropohjaan kaurahiutaleita tuomaan piirakkaan hieman erilaista suutuntumaa. Täytteessä valkosuklaa puolestaan tasapainottaa punaherukoiden tuomaa kirpeyttä. Parhaalta piirakka maistuu seuraavana päivänä, mutta eihän sitä tuoreeltaankaan malta olla syömättä :)
Jos pidätte reseptistä, käykäähän äänestämässä täällä.
Äänestysaikaa on perjantaihin 30.8. asti.
Punaherkukka-valkosuklaapiirakka:
Kaura-muropohja:
100 g voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 dl kaurahiutaleita
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
5 dl punaherukoita
100 g valkosuklaata
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
2 rkl sokeria
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja esipaista pohjaa 200C asteessa 10 minuuttia.
Ripottele esipaistetun pohjan päälle punaherukat. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja levitä raitoina herukoiden päälle. Sekoita kermaviiliin kananmuna sekä sokeri ja kaada seos piirakan päälle. Paista uunin alaosassa vielä 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.
Ripottele esipaistetun pohjan päälle punaherukat. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja levitä raitoina herukoiden päälle. Sekoita kermaviiliin kananmuna sekä sokeri ja kaada seos piirakan päälle. Paista uunin alaosassa vielä 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.
Mun tekis mieli kans kokeilla tätä, yhdistelmä kuulostaa jotenkin niin kivalta :-) Valkosuklaata meillä olis jo valmiiks. Ja mun mummi oli tuonut taas mökiltä punaherukoita, joten ehkä loman jälkeen pakko lepoa! :-D
VastaaPoistaKokeile ihmeessä :) Valkosuklaa punaherukoiden kanssa on kivaa vaihtelua verrattuna tavalliseen mamman marjapiirakkaan. Ihastuin myös tuohon kauramuropohjaan ja tein jo yhden toisenkin piirakan kaurapohjalla :)
Poista