10. elokuuta 2013

Juustoinen kalakeitto

Pitkästä aikaa meillä syötiin kalakeittoa. Halusin tuunata perinteistä lohikeittoa käyttämällä perunoiden tilalla kukkakaalia ja lisäämällä keittoon sulatejuustoa tuomaan täyteläisyyttä. Käytin tällä kertaa miedonmakuista maustamatonta Pohjanpoika-sulatejuustoa, mutta keittoon varmasti sopisi joku voimakkaammankin makuinen juusto.

Juustoinen kalakeitto:

5 dl vettä
1 kalaliemikuutio
3 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
1 sipuli
100 g sulatejuustoa
2 dl ruokakermaa
300-400 g lohta
1/2 tl merisuolaa
tuoretta tilliä
tuoretta ruohosipulia
mustapippuria myllystä

Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi siivuiksi. Pese kukkakaali ja irroita kukinnot. Kuori ja pilko sipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kalaliemikuutio sekä porkkanasiivut. Keitä 5 minuuttia ja lisää sitten joukkoon kukkakaalin kukinnot ja sipulisuikaleet. Jatka kypsentämistä taas 5 minuuttia.

Sekoita joukkoon sulatejuusto ja ruokakerma. Poista lohesta nahka ja ruodot. Leikkaa kuutioiksi ja mausta suolalla. Lisää keiton joukkoon. Jatka keittämistä vielä 7-10 minuuttia, kunnes kalakin on kypsää. Mausta tuoreella tillillä ja ruohosipulilla sekä mustapippurilla. Tarjoa ruisleivän kanssa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti