Toisesta perjantai-illan hiivareseptistä myöhemmin lisää, mutta tässä ohje herkullisiin kinkkusarviin, jotka sopivat vaikkapa iltapalapöytään. Ohjeesta tulee 8 kappaletta isoja kinkkusarvia.
Jättikinkkusarvet:
3 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 1/4 dl perunahiutaleita
1 dl juustoraastetta
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä
Täyte:
8 kinkkusiivua
Voiteluun:
1 kananmuna
Pinnalle:
juustoraastetta
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maidon joukkoon. Lisää suola, perunahiutaleet ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota hetki. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja rypsiöljy. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Anna kohota liinan alla ½ tuntia.
Kauli taikina pyöreäksi levyksi. Jaa levy kahdeksaan osaan, kuutioi kinkkusiivut ja jaa jokaiselle taikinakolmioille osansa. Kääri kolmiot sarviksi ja anna niiden kohota pellillä kymmenisen minuuttia.
Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225C asteessa noin 10 minuuttia.
Nami, näyttävätpäs maukkailta :)
VastaaPoistaKiitos :) Nämä olivat kyllä todella kuohkeita ja herkullisen makuisia :)
Poista