14. elokuuta 2013

Kinkku-sienimunakas

Onni on maistuva arkiruoka työpäivän jälkeen ♥ Sitä virkaa toimitti tänään herkullinen kinkku-sienimunakas, joka syntyi kädenkäänteessä ja maistui ihanalta. Munakkaan päälle silppusin ruohosipulia ja viereen kasasin salaattia, paprikaa ja raejuustoa. Pitäisi useamminkin muistaa tehdä munakasta, kun se syntyy niin nopeasti ja sitä on helppo muunnella eri makuiseksi erilaisilla täytteillä ja mausteilla. Hyvin muuten toimi Ikean 365+ pannu munakkaan teossa, ei palanut yhtään kiinni :)

Kinkku-sienimunakas:

tilkka rypsiöljyä
reilusti herkkusieniä
kourallinen kinkkusuikaleita
valkosipulijauhetta

pari kananmunaa
tilkka vettä tai maitoa
suolaa
mustapippuria
oreganoa

ruohosipulia päälle

Pilko sienet pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista sieniä, kunnes enimmät nesteet ovat haihtuneet pois. Lisää joukkoon kinkkusuikaleet ja mausta valkosipulijauheella. Sekoita kulhossa kananmunat, vesi ja mausteet. Kaada seos pannuun ja hyydytä miedolla lämmöllä kannen alla 5-10 minuuttia. Taita munakas puoliksi ja silppua päälle ruohosipulia.


2 kommenttia:

  1. Nam, ihana munakas! Täytyypä taas tehdä munakasta lounaaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Munakas olisi myös hyvä lounas, mutta meillä ei töissä ole muuta kuin mikro käytettävissä, joten ei voi alkaa munakasta paistelemaan kesken päivän...

      Poista