27. tammikuuta 2014

Ohraiset juustoteeleivät

Maanantai-illan piristykseksi leivoin meille helppoja teeleipiä. Tällä kertaa laitoin taikinaan myös täysjyväohrahiutaleita sekä täysjyvävehnäjauhoja tuomaan taikinaan lisää ravintokuitua. Taikinan tekoon ei mennyt kuin hetki ja pian keittiön täytti ihana, uunituoreen leivän tuoksu. Voiko itseään ja rakkaitaan enää paremmin arki-iltana hemmotella? :)

Ohraiset juustoteeleivät:

2 dl Myllärin Luomu ohrahiutaleita
1 dl Myllärin Luomu täysjyvävehnäjauhoja
1 ½ dl Myllärin leivontakarkeaa vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl emmental-juustoraastetta
2 dl maitoa
50 g sulatettua voita

Sekoita ohrahiutaleet ja vehnäjauhot keskenään. Lisää joukkoon leivinjauhe, suola ja juustoraaste. Sekoita ja lisää lopuksi maito sekä sulatettua voita. Taputtele pellille joko kaksi isoa pyöreää teeleipää tai vaihtoehtoisesti 8-10 pientä pyöreää teeleipää. Pistele haarukalla teeleipiin reikiä. Paista 225C asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoile lämpimänä voin kera. 




4 kommenttia: