26. tammikuuta 2014

Possua herkkusienikastikkeella

Talvinen sunnuntaipäivä on kulunut rauhallisesti kotosalla, sillä täällä ollaan jo toista viikkoa molemmat flunssassa. On se vaan sitkeä tauti, kun edelleen saa istua illat teemuki kourassa sohvan nurkkaan käpertyneenä. Toivottavasti ensi viikolla alkaisi jo olla parempi olo :) Parempi mieli ainakin tuli jo siitä, kun kokkailin meille lounaaksi possupihvejä herkullisen sienikastikkeen kera.

Possupihvit:

2 x 150 g porsaan ulkofileepihvi
1 rkl Dijon-sinappia
1 rkl soijakastiketta
reilusti mustapippuria myllystä
ripaus suolaa

Ota pihvi huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsennystä. Hiero possun pintaan sinappi, soijakastike, mustapippuri ja suola. Anna maustua  sen aikaa, kun valmistat kastikkeen. Paista pihvit kypsiksi muutama minuutti puoleltaan ja tarjoa herkkusienikastikkeen kanssa.

Herkkusienikastike:

200 g tuoreita herkkusieniä
1 pieni sipuli
2 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
mustapippuria
suolaa

koristeluun ruohosipulia

Puhdista sienet ja leikkaa ne viipaleiksi. Kuutioi sipuli. Kuumenna pannussa voi ja paista sieniä ja sipuleita, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä ja enimmät nesteet ovat haihtuneet sienistä pois. Ripottele pintaan vehnäjauhot ja anna niiden imeytyä hetki. Kaada joukkoon kuohukerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 20 minuuttia. Koristele valmis kastike ruohosipulilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti