Jauheliharisotto:
400 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
3 dl risottoriisiä
6-8 dl kasvislientä
reilu 1 dl omenasiideriä
½ punainen paprika
150-200 g Koskenlaskija paprikasulatejuustoa
1 tl suolaa
Ruskista jauheliha. Lisää joukkoon sipuli ja kypsennä hetki. Siirrä jauhelihasipuliseos toiseen astiaan odottamaan. Kuullota riisiä pannulla jauhelihan rasvassa hetki. Lisää kasvislientä vähän kerrallaan. Haihduta nestettä ja lisää sitten taas lisää kasvislientä, kun edelliset on haihtuneet. Riisin kypsymiseen menee noin 20 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa siideri ja kuutioitu paprika. Kuutioi sulatejuusto, lisää joukkoon ja anna sulaa. Mausta vielä tarvittaessa suolalla. Koristele ruohosipulilla.
Teen jauheliharisotton usein, se tulee aina hyvä! Se on myös aika helppo tehdä. Omenasiideriä reseptissä kuulostaa vähän oudolta haha, en koskaan käyttänyt sitä... käytän usein sahraamijauhetta!
VastaaPoistaOmenasiideri lähti mukaan aika extempore, mutta usein risottoon tulee valkoviiniä, joten päätin sitten korvata sen siiderillä. Viinistähän se siiderikin on tehty.. :)
VastaaPoista