Yksi ihana resepti kuitenkin tipahti postiluukusta sisään kerran yhden Hesarin välissä. Valiolta on nyt tullut taas uusi maustettu ruokakerma, jossa on tuttua makua yhdestä lemppariherkustani Mustapekka-tuorejuustosta. Valion reseptilehdessä oli ohje keittoon, jota päätin sitten testata vähän tietysti muunneltuna. Oli kyllä erittäin onnistunut keitos, sillä koko kattilallinen hävisi parissa päivässä ja maistui hyvin kaikille syöjille :)
Maukas chorizokeitto:
175 g chorizo-makkaraa
1 purjo
2 isoa valkosipulinkynttä
2 paprikaa (punainen ja keltainen)
500 g paseerattua tomaattia
2 rkl tomaattipyreetä
5 dl vettä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
2,5 dl Mustapekka-ruokakermaa
koristeluun tuoretta basilikaa
Poista makkarasta mahdollinen kuori ja kuutioi makkara pieniksi kuutioiksi. Pese ja hienonna purjo, purista valkosipulinkynnet ja kuutioi pestyt paprikat. Ruskista makkaroita kattilassa omassa rasvassaan. Lisää joukkon purjo, valkosipulit ja paprikat ja anna kypsyä hetki. Lisää sen jälkeen paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja vesi. Mausta sokerilla ja suolalla. Anna keiton kiehua noin 5 minuuttia ja lisää lopuksi ruokakerma. Kiehauta ja laita sen jälkeen levy pois päältä, kattilaan kansi päälle ja hauduta keittoa hetki ennen tarjoilua. Annostele lautasille ja koristele tuoreella basilikalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti