27. maaliskuuta 2012

Mansikkajuustokakku

Tein tällaisen matalamman juustokakun tällä kertaa, ettei tulis liikaa herkuteltua. Yksinkertainen ohje ja raikkaat, ihanat kesän maut :) Syötiin tätä muutama päivä ja lopun laitoin pakastimeen, että voi joskus rauhassa sulatella sitä ja syödä vaikka kahvin kanssa sitten.



















Mansikkajuustokakku:

Pohja:
175 g kaurakeksejä
50 g sulatettua margariinia

Juustokerros:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
250 g maitorahkaa
4 liivatelehteä
2 rkl kuumaa vettä

Mansikkakerros:
3 dl mansikkasosetta
3 rkl sokeria
2 rkl kuumaa vettä
2 liivatelehteä

Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja levitä muruseos pohjalle tiiviisti.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja maitorahka. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Kuumenna vähän vettä ja liota lehdet kuumaan nesteeseen. Kaada "sulanut" liivate tuorejuustoseokseen. Levitä tuorejuustoseos keksipohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään 3 tunniksi.

Mausta mansikkasose sokerilla. Liota kaksi liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuutin ajan. Purista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivate kuumassa nesteessä. Lisää liivate mansikkasoseen sekaan. Kaada mansikkasose varovasti jääkaapissa muutaman tunnin hyytyneen kakun päälle ja hyydytä kakkua vielä seuraavaan päivään.



6 kommenttia:

  1. Moi!
    Wow tämän juustokakku on tosi kaunis ja varmasti oli myös hyvä! En koskaan tehnyt juustokakkua itse, pitäisi joskus kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tämän kakun taika on selkeissä, yksinkertaisissa mauissa ja mansikan, vanilja ja kauran loistavassa yhdistelmässä. Ei muuta kuin kokeilemaan :)

      Poista
  2. NAM,herkullisen näköistä.mie vasta aloittelen bloggausta niin tervetuloa kurkkaamaan ;O)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täytyypä käydä vilkaisemassa sinunkin blogia :)

      Poista
  3. Mitä mansikkasosetta käytit? Voiko mansikkasoseen tehdä itse, esimerkiksi pakastemansikoista blenderillä? Ihanan näköinen kakku! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Käytin edellisenä kesänä pakastamaani mansikkasosetta. Mutta kyllä voi tehdä blenderilläkin pakastemansikoista. Muistaa vaan ensi sulattaa mansikoita vaikka mikrossa vai vesihauhteessa, ettei blenderin terä rikkoudu, jos sinne laittaa ison köntin jäistä tavaraa.

      Poista