31. heinäkuuta 2012

Seeprakakku

Tuossa muutama viikko sitten törmäsin Hayley's Cuisine -blogissa hauskaan raitakakkuun. Hetki meni kakkua tuijotellessa, että miten ihmeessä se on tehty. Ohjeita lukiessani totesin, että pakkohan tuota on kokeilla! Raitojen lisäksi uusi juttu minulle oli rahka tällaisessa taikinassa. Ei auttanut muuta kuin kääriä hihat ja testailla viikonloppuna.

Raitatekniikka oli loppujen lopuksi aika helppo, mutta vie tietysti vähän enemmän aikaa kun se, että iskisi taikinat vuokaan esim. tiikerikakun tapaan. Rahka oli aika erikoinen elementti tässä reseptissä, mutta ei paha, se toi kakkuun tiettyä happamuutta. Seuraavan kerran kun teen tätä, laittaisin ehkä vähän enemmän sokeria vaikka desin lisää. Hayleyn ohjeessa oli myös appelsiiniaromia, sitä minulla ei ollut, mutta sekin toisi kakkuun vielä lisää makua :) Ainiin ja tein tämän tosiaan gluteenittomana.

Seeprakakku:

6 kananmunaa
2 dl sokeria ( oiskohan 3 dl parempi? makuasia!)
1 dl perunajauhoja
1 dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
500 g maitorahkaa

0,75 dl perunajauhoja
0,75 dl kaakaojauhoja
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää jauhot siivilän läpi taikinaan ja sekoita varovasti. Lisää lopuksi myös rahka.

Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen osaan perunajauhot (ja appelsiiniaromi) ja toiseen kaakaojauho. Voitele irtopohjavuoka (Ø 26 cm). Lusikoita tummaa ja vaaleaa taikinaa vuorotellen aivan kakkuvuoan keskelle. Taikina leviää vuokaan oikein, kun jatkat taikinoiden levittämistä koko ajan vuoan keskelle taukoamatta. Paista 200C asteessa 35 minuuttia, jonka jälkeen sammuta uuni, päästä kuumimmat höyryt pois ja anna kakun kypsyä vielä kymmenisen minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla ja siirrä se sitten tarjoiluastiaan.






 
 










2 kommenttia:

  1. Hienot raidathan täälläkin on saatu aikaan! Kun vaan tekniikan hoksaa, loppu sujuu kuin tanssi. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kyllä olin itsekin tyytyväinen lopputulokseen :) Täytyy kokeilla seepraraitoja vielä johonkin muuhunkin kakkuun - ne on niin ihanan pirteät!

    VastaaPoista