20. syyskuuta 2012

Paremman kanasalaatin metsästys

Mitä tulee hyvään kanasalaattiin? Vaikea kysymys, johon on varmasti monia hyviä vastauksia. Tässä viimeisin mielipiteeni hyvästä kanasalaatista. Tähän kompinaatioon tykästyin käydessäni lounaalla Kaisaniemessä uudessa Salaattibaari Freesissä. Siellä salaattiin saa valita 2+2 täytettä eli kaksi ns. "lihapuolelta" ja "kasvispuolelta", jos niitä nyt voi niin luokitella. Salaattipohjaan tulee erilaisia salaatteja ja halutessasi kurkkua ja tomattia. Täytevalikoima on todella laaja ja mielestäni laadukas - on mistä valita. Päälle saa valita kastikkeen sekä krutonkeja, siemeniä yms., joita on myös useampaa laatua. Lounassalaattiin olen ottanut täytteeksi grillattua kanaa, salaattijuustoa sekä aurinkokuivattu tomaattipastaa sekä grillattua paprikaa. Kastikkeeksi valkosipulikastikkeen ja päälle vielä krutonkeja. Ei jää nälkä! :) Mutta tässä siis kotona tehty versio, jossa tavoittelin samoja hyviä makuja.

Parempi kanasalaatti:

pippurimarinoituja kanasuikaleita
öljyä paistamiseen

frisée-salaattia
jääsalaattia
lollo rossoa
kurkkua

punaista paahdettua paprikaa
salaattijuustoa
tricolor minisimpukka-pastaa
aurinkokuivattua tomaattia suikaleina öljyssä

Paista kanasuikaleet öljyssä pannulla. Revi salaattipohjaan erilaisia salaatteja/yrttejä. Pilko joukkoon kurkkua. Paloittele paahdetut punaiset paprikat ja kuutioi salaattijuusto. Keitä pasta kypsäksi, jäähdytä ja sekoita joukkoon aurinkokuivatut tomaatit.Sekoita kaikki ainekset isoon kulhoon tai valmiiksi annoksiksi. Tarjoa mieleisesi salaatinkastikkeen kanssa.



2 kommenttia:

  1. Oioioi, edellisestä kanasalaatistani onkin muuten hetki vierähtänyt. Tätä täytyy tehdä :)

    VastaaPoista