22. kesäkuuta 2013

Pinaatti-juustopiiras

Tämän ohjeen löysin Soili Soisalon ja Eeva Voutilaisen kirjasta Mustikka, ruis ja rypsi - Voimaruokaa Suomesta. Päätin testata ohjetta heti juhannuksena, kun kuulosti niin hyvältä. Se maistuikin oikein hyvältä muiden juhannusruokien seurana. Piirakan lisäksi meillä syötiin savulohiviettelystä, uusia perunoita, rieskaa, munavoita ja vihersalaattia.

Pinaatti-juustopiiras:

Pohja:
2 dl vettä
½ dl perunasosehiutaleita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
½ tl leivinjauhetta
50 g voita sulatettuna

Täyte:
1 kesäkurpitsa
300 g pakastepinaattia
½ sipuli
1 rkl rypsiöljyä
200 g fetaa
200 g raejuustoa
1 rkl maissitärkkelystä
2 kananmunaa
mustapippuria myllystä
½ tl muskottipähkinää
1 tl timjamia

Sekoita vesi ja perunasosehiutaleet. Sekoita keskenään jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja sulatettu voi. Lisää seos perunasoseen sekaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat voilla. Taputtele valmis taikina irtopohjavuokaan ja laita jääkaapiin odottamaan täytteen valmistumista.

Kuutioi kesäkurpitsa ja pilko sipuli. Paista rypsiöljyssä kesäkurpitsapaloja, kunnes ne ovat saaneet väriä ja niistä irronnut neste on haihtunut pois. Lisää joukkoon pinaatti ja haihduta taas ylimääräiset nesteet pois. Lisää lopuksi sipuli ja jatka kypsentämistä vielä hetki. Murusta feta ja sekoita maissitärkkelys raejuuston joukkoon. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Ota paistinpannu pois levyltä ja lisää täytteen joukkoon juustot, kananmunat ja mausteet. Sekoita ja kaada pohjan päälle. Paista uunin alaosassa 200C asteessa noin 45 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti