27. kesäkuuta 2013

Viilentävä jäälatte

Kylmä kahvidrinkki viilentää ihanasti kuumana kesäpäivänä. Kahviharrastajat espressokoneineen saavat varmasti hienoja juomia aikaiseksi, mutta maistuvan jäälaten saa tehtyä myös helpoin kotikonstein. Reseptissä on ainesosat yhteen juomaan. Lattea varten tarvitset lisäksi korkean noin 3 dl lasin.

Jäälatte:

½ dl vahvaa kahvia
1½ tl sokeria
reilusti jääpaloja
1-1½ dl kylmää maitoa

Keitä annos vahvaa kahvia. Mittaa mukiin ½ dl kahvia ja sekoita siihen sokeri. Täytä 2/3 osaa korkeasta lasista jäillä. Lisää kylmä maito. Sekoita viimeiseksi joukkoon sokerilla maustettu kahvi. Nauti heti.


4 kommenttia:

 1. Tein samantien, nam! raparperi-toscapiirakan kanssa oli tarkotus nauttia lattekin mutta ensimmäinen lasillinen meni jo ennenkun piirakka ehti uunista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva! :) Minäkin sain tämän ajatuksen yhtäkkiä bussipysäkillä ja heti kotiin tultua keittelin kahvit. Niin helppoa ja nopeaa! Ja hyvää :) Raparperi-toscapiirakka kuulostaa herkulta!

   Poista
 2. Tällaisia meilläkin on urakalla siemailtu. Tosin käytän maitona soijajuomaa. Kylmä kahvi on ihanaa kesällä ja todellakin parempaa kuin miltä kuulostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! :) Tämän paremmaksi ei kylmä kesäjuoma muutu :)

   Poista