Monessa reseptissä, jota selasin, oli mukana tilliä, enkä halunnut valita sellaista ohjetta. Usein tilliruukut jäävät jääkaappiini pilaantumaan, kun niitä ei tule käytettyä kokonaan. Tässä reseptissä tillin maku tulee tuorejuustosta, joten hävikkiä ei tule. Laitoin myös alkuperäisestä reseptistä poiketen kylmäsavulohta 150 grammaa sadan gramman sijasta. Tässäkin kohtaa siitä yksinkertaisesta syystä, että kylmäsavulohta myydään 150 gramman pakkauksissa. Voihan sitä lohta tietysti ostaa tiskistä juuri sen sata grammaa, mutta lohinapit maistuvat herkullisilta tuhdisti lohisina :)
Tänään meillä nautitaan kylmäsavulohinappeja lauantai-illan kunniaksi valkkarin kanssa. Parhaimmalta ne maistuvat samantien nappien täyttämisen jälkeen, kun ruissipsi on ihanan rapsakka. Kylmäsavulohitahnan voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja täyttää ruissipsit vasta juuri ennen tarjoilua.
Kylmäsavulohinapit:
150 g kylmäsavulohta
1 pieni punasipuli
200 g tillituorejuustoa
2 tl sitruunamehua
Linkosuon ruissipsejä
Kuutioi kylmäsavulohi ja leikkaa punasipuli pieneksi silpuksi. Sekoita lohi ja sipuli tuorejuuston sekaan. Mausta sitruunamehulla. Lusikoi noin 1 teelusikallinen täytettä per ruissipsi.
Ihana kuva! Meillä on täällä pahemmanlaatuinen ruissipsiaddiktio käynnissä, popsitaan joko Vaasan ruisnachoja tai näitä Linkosuon sipsejä ihan liian usein, mutta minkäs teet kun ne on niin hyviä :)
VastaaPoistaKiitos! Itseasiassa tällä kertaa kunnia kuvasta kuuluu avomiehelleni, jonka taiteellisen vision tuotos tämä kuva on :) Ja älä muuta virka, hirvee himohan näihin ruissipseihin tulee!
PoistaHei! Löysin tämän postauksen googletellessani sopivaa täyteohjetta ruisnapeille, joita tulen tarjoamaan pikkujouluissani. Osaatko sanoa riittääkö tuon ohjeen mukaan tehty täyte yhdelle pussille ruissipsejä vai pitäisikö se tehdä kaksinkertaisena?
VastaaPoista