24. elokuuta 2014

Bataattipyre

Kesä alkaa vihdoin kääntyä syksyyn ja tuntuu, että minunkin kokkausinto olisi palaamassa. Odotan innolla kaikkia syksyisiä juureksia, omenoita ja luumuja, marjoja ja sieniä. Tänään meillä syötiin takuuvarmasti maistuvia lihapullia, joiden hyvän maun salaisuus piilee Dijon-sinapissa. Lihapullien seurana maistui makea, samettisen pehmeä bataattipyre.

Bataattipyre:

1 bataatti
1 pieni sipuli
1-2 rkl voita
1 tl himalajan suolaa
ripaus jauhettua muskottipähkinää
ripaus valkosipulijauhetta

Kuori ja kuutioi bataatti sekä sipuli. Keitä suolavedessä kypsäksi noin 10 minuuttia. Kaada keitin vesi pois. Mausta voilla, suolalla, muskottipähkinällä ja valkosipulijauheella. Muusaa sauvasekoittimella sileäksi. Tarkista vielä maku ja tarjoa lihapullien lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti