15. elokuuta 2010

Sämpylät

Kaupan leipiin taas kyllästyneenä päätin pyöräyttää ihania itsetehtyjä sämpylöitä. Annoksesta tuli 24 sämpylää, joten laitoin osan pakastimeen, niin niitä vois sitten välillä sulatella vaikka aamupalalle :)

Sämpylät (24 kpl):

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
12 dl sämpyläjauhoja
½ dl rypsiöljyä

Sekoita kuivahiiva n. 42C asteiseen veteen ja lisää suola ja sokeri. Lisää osajauhoista ja vatkaa taikina tasaiseksi. Vaivaa taikinaan loputkin jauhot. Lisää lopuksi öljyä ja alusta taikina niin, että se irtoaa kulhon reunoista. Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla tanko ja jaa se kahteentoista osaan. Pyörittele paloista sämpylöitä. Laita sämpylät uunipellille liinan alle kohoamaan. Lämmitä uuni 225C asteeseen. Leivo taikinan toisestakin osasta 12 sämpylää. Paista sämpylöitä noin 12-15 minuttia uunin keskiosassa, kunnes niiden pinta on kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti