3. tammikuuta 2011

Kahvin huumaava tuoksu

Poikaystäväni tykkää todella paljon kahvista ja hän saikin siskoltaan ihanan lahjan. Joulupaketista kuoriutui Hario Skerton käsikäyttöinen kahvimylly ja pari pussia erilaisia laadukkaita kahvipapuja.



















Viikonloppuna testailtiin myllyä ja kahvilaatuja. Toinen kahveista oli Brasilian Yellow Bourbon, joka on Etelä-Brasilialaista huippukahvia. Kyseinen kahvi on voittanut kolmena peräkkäisenä vuotena Brasilian Cup of Excellence-kilpailun, joten maisteltiin mielenkiinnolla tätä kahvia. Kahvi ei ole turhaan saanut kehuja, sillä se oli ehdottomasti pehmeimmän makuista kahvia, mitä olen koskaan juonut - todella hyvää! Kahvia onkin kuvailtu maultaan pehmeäksi ja makean suklaiseksi.



















Toinen kahvi oli afrikkalaista parhaimmistoa: Burundi Bourbon AA. Papupaketissa kahvia kuvaillaan raikkaaksi kahviksi, jolla on puhdas ja pitkä marjaisan hedelmäinen jälkimaku. Tämäkin kahvi maistui oikein hyvältä ja tosiaan siinä oli hedelmäinen jälkimaku. Omaan makuuni brasilialainen kahvi oli kuitenkin parempi, mutta ei tämäkään ollut mikään hassumpi. Poikaystäväkin mieltyi enemmän ensimmäiseen kahviin.



















Ja näitä kahveja voi hankkia täältä nettikaupasta tai Caffin myymälöistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti