26. tammikuuta 2011

Kasvislasagne

Opiskelut on työllistäny mua nyt todella ahkerasti parina viime viikkona, joten bloggaaminen on jäänyt vähän vähemmälle. Onneksi kokkaaminen ei ole jäänyt vähälle - aina täytyy kuitenkin syödä :) Sunnuntaina tein kasvislasagnea, kun noita lasagnelevyjä on siunaantunut suunnasta, jos toisesta!

Kasvislasagne:

12 lasagnelevyä

Tomaattikastike:
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyrettä
1 pieni purkki herkkusieniä
n. 150 g kesäkurpitsaa
2-3 porkkanaa
1-2 tl paprikajauhetta
1 rkl oreganoa
mustapippuria rouhittuna
suolaa
chiliä

Juustokastike:
50 g margariinia
½ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
200g juustoraastetta
valkopippuria
ripaus jauhettua muskottipähkinää



















Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuori porkkanat ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa myös kesäkurpista paloiksi. Kuullota sipuleita pannussa. Lisää herkkusienet, porkkanat ja kesäkurpitsa. Lisää myös tomaattimurska ja -pyre sekä mausteet. Anna hautua pannussa noin. 15 minuuttia.



















Sulata kattilassa margariini, lisää vehnäjauhot ja kiehauta. Lisää vähitellen maitoa kokoajan sekoittaen. Lisää muskottipähkinä, valkopippuri ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi.

Voitele uunivuoka. Laita pohjalle kerros lasagnelevyjä. Lisää päälle ensin tomaattikastiketta ja sitten juustokastiketta. Laita sitten taas uusi kerros lasagnelevyjä ja kastikkeita. Jatka, kunnes tomaattikastike on loppu. Päällimmäiseksi tulee vielä lasagnelevyjä ja vähän juustokastiketta.

Paista lasagnea 175C noin 45 minuuttia. Nosta lasagne uunista ja anna vetäytyä 15 min ennen syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti