4. lokakuuta 2013

Kana-avokadohampurilaiset

Joskus saan vaan ideoita ihan yhtäkkiä tyhjästä :) Tämäkin resepti syntyi eilen illalla ja tänään jo nautittiin herkullisia hampurilaisia viikonlopun alkamisen merkeissä. Perjantaina meillä syödään aina jotain tällaista rentoa ruokaa, josta tulee myös hyvä mieli ja pääsee sitä myöten jättämään työviikon paineet taakse.

Kaupassa tunnustelin läpi pari laatikollista avokadoja, kun yritin etsiä kypsiä yksilöitä. Avokadobuumi tuntuu edelleen pitävän pintansa, sillä kypsiä avokadoja ei ainakaan meidän Prismasta enää löydy. Sitä vauhtia tavara ilmeisesti liikkuu hedelmähyllyistä. Neuvoin jo muitakin yrittäjiä, että turha tulla puristelemaan - kivikovia ovat ja osoitin takimmaisia avokadoja, jotka olin lajitellut "kovien osastolle". Heh! :) Onnistuin kuitenkin löytämään pari pehmeämpää avokadoa, josta sain guacamolen heti tänään aikaiseksi :)

Guacamole:
2 avokadoa
1 punainen chili
1 valkosipulinkynsi
½ limen mehu
ripaus suolaa
mustapippuria

Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra hedelmäliha kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi silpuksi avokadotahnan joukkoon. Purista mukaan valkosipulinkynsi ja puolikkaan limen mehu. Mausta vielä ripauksella suolaa ja mustapippuria. Laita tarjoilukulhon pohjalle avokadon kivi estämään guacamolen tummumista.

Kanapihvit:
400g broilerin jauhelihaa
1 sipuli
1 tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
1 kananmuna
öljyä paistamiseen

Silppua sipuli aivan pieneksi silpuksi sauvasekoittimen silppuriosalla. Sekoita jauhelihan joukkoon kaikki aineet ja paista pannulla tilkassa öljyä kuusi hampurilaissämpylän sisään sopivaa pihviä.

Lisäksi:
hampurilaissämpylöitä
valkosipulimajoneesia
cheddar-juustoa
tomaattia

Paahda sämpylän puolikkaat leivänpaahtimessa rapsakoiksi. Levitä pohjalle valkosipulimajoneesia ja nosta päälle kanapihvi. Kokoa pihvin päälle cheddarjuustosiivu, pari lusikallista guacamolea ja siivu tomaattia. Paina kansi päälle ja nautiskele vaikka oluen kera.




8 kommenttia:

  1. Guacamole sopii hyvin hamppareihin. Oon käytänyt. herkullisen näköstä.

    VastaaPoista
  2. Nams, näyttää hyvältä. Tätä pitää itsekin joku perjantai kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam :) Kokeile ihmeessä! Maistuu varmasti muinakin päivinä kuin perjantaina ;)

      Poista
  3. Naminami, tätä täytyy testaa! Itteäkin ärsyttää kun ei toisinaan kaupan hyllystä löydy kypsiä avokadoja..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa kokeilla :) Sitä pitäs osata ennakoida, millon haluaa syödä avokadoja, kun ne tahtoo olla aina raakoja ostohetkellä.

      Poista
  4. Näyttää kyllä niin herkulliselta! Vai että avokadon kivi guacamolen pohjalle.. enpä ole aiemmin kuullut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuon kivi-vinkin olen lukenut muutamasta eri blogista ainakin.

      Poista