21. lokakuuta 2013

Lihapullapyttipannu

Kerrankin yllätyin positiivisesti Unicafessa lounastaessani. Tavallisesti kannan kotoa eväitä, mutta tällä kertaa meillä ei ollut mitään valmista mukaan otettavaksi, joten suuntasin työpaikan ruokalaan syömään. Tarjolla oli lihapullapyttipannua, joka osoittautuikin todella maukkaaksi raikkaan salaatin kera nautittuna.

Pyttipannuhan on oikein klassikkotähderuoka. Eilisen päivän keitetyt perunat maistuvat seuraavana päivänä hyvältä pannussa paistettuna. Sitten vaan sekaan mieleisiä lisukkeita perinteisistä sipuleista ja makkaroista lähtien. Päälle voi halutessaan paistaa kananmunan, jonka keltuaisen voi jättää pyttipannun päälle valutettavaksi löysäksi kastikkeeksi.

Tiesin heti syödessäni lihapullapyttipannua, että tätä täytyy tehdä kotona, sillä avomieheni pitää juuri tällaisista ruoista. Tässä siis oma versioni lihapullapyttipannusta, joka sopii valmiiden lihapullien ansiosta helposti nopeaksi arkiruoaksi. Maukkaat Kivikylän lihapullat ovat yksi harvoista valmisruoista, joilla välillä helpotan arkeamme.

Lihapullapyttipannu:

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen paprika
1 punainen chili
5-6 kpl keitettyjä perunoita
2 rkl rypsiöljyä
1-2 rkl Dijon-sinappia
350 g Kivikylän lihapullia
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

Pilko sipuli, valkosipuli, paprika ja chili pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös keitetyt perunat. Varaa paistamista varten kaksi paistinpannua; toinen kypsentämistä ja toinen lämpimänäpitoa varten. Öljyä molemmat pannut, kuumenna paistopannu kuumaksi ja säädä toinen pannu miedolle lämmölle.

Paista perunakuutioita öljyssä, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin pintaan. Siirrä perunat toisella pannulle ja mausta Dijon-sinapilla. Lisää paistopannuun öljyä ja kuutioidut sipulit, paprikat ja chilit. Paista kokoajan lastalla käännellen, kunnes sipulit ja paprikat ovat pehmenneet. Siirrä nämäkin toisella pannulle perunoiden joukkoon. Pidä kansi päällä, jotta ruoka pysyy kuumana. Muista sekoittaa välillä.

Kuumenna lopuksi lihapullat paistinpannussa kannen alla. Lisää paistuneet lihapullat pyttipannuun ja sekoita. Koristele ruohosipulilla ja tarjoa heti.




3 kommenttia:

  1. Hyvän näköinen pyttipannu! Ei olekaan tullut aikoihin tehtyä. Kiva ruoka, kun siihen saa upotettua kaikenlaista.:) Kivikylän tuotteet on meidänkin mieleen. Usein poiketaan tehtaanmyymälässä ostoksilla, kun se aika lähellä on, ja siellä on ihan älyttömän halpaa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja oli hyvänmakuinen myös :) Erityisesti pidin tuosta Dijon-sinapin antamasta potkusta. En ollut tehnyt pyttipannua vuosiin, kunnes nyt yllätin itsenikin :)

      Löysin Kivikylän lihapullat vuosi tai pari sitten ja siitä lähtien on käyttänyt aina silloin tällöin. Ne on tosi maukkaita :)

      Poista
  2. Maukkaita ovat myös Prisman Xtra-lihapyörykät.

    VastaaPoista